Telefoonnummer

06 52 18 94 84

Email

mindy-janssen@hotmail.com

Beschikbaarheid

op afspraak

Massages

Klassieke massage Therapeutische massage Hotstone massage Orthomanipulatie therapie. Triggerpoint massage Stoelmassage

Uw lichaam krijgt gedurende de dag veel te verduren. Het maakt niet uit of u nu bijvoorbeeld in de bouw werkt, waarbij u de hele dag zwaar lichamelijk werk verricht. Of dat u een kantoorbaan heeft waarbij u de hele dag in dezelfde houding achter uw bureau zit. In het begin zal u er nog niet veel van merken. Maar na een tijdje begint u last te krijgen van bepaalde spieren en gewrichten in uw lichaam. Op deze manier protesteert uw lichaam omdat er niet goed mee omgegaan wordt. Als u deze signalen blijft negeren dan worden de klachten alleen maar erger. Net zo lang totdat het lichaam het niet meer vol kan houden. Dat is vaak de reden voor een afspraak bij de huisarts. Het is daarom erg belangrijk dat u uzelf regelmatig laat masseren. Met behulp van verschillende massage technieken kunnen veel klachten al verholpen worden.

 

Klassieke massage

We leiden vaak een druk bestaan. Het komt vaak voor dat we te weinig tijd voor onszelf nemen. Maar af en toe is het belangrijk om eens helemaal tot rust te komen. Wat is er in dit geval nog beter dan een klassieke massage. Doormiddel van lichte strijkingen en knedingen zorg ik ervoor dat u weer helemaal tot rust komt. U zult zich na een massage helemaal ontspannen voelen. Ook komt het in veel gevallen voor dat mensen zich na een massage veel energieker voelen.

Voor de actuele prijzen bekijk mijn tarieven, en Maak direct een afspraak!

 

  • Zie ook wanneer mag u niet gemasseerd worden. (contra indicatie) Overzicht massages

 

Therapeutische massage

Een therapeutische massage gaat verder dan alleen klassieke en wellness. De reden waarom er een therapeutische massage word gegeven. Is omdat er klachten zijn door lichamelijke en psychische oorzaken. Een therapeutische massage heeft als doel om de lichaamsfuncties weer te normaliseren.Doormiddel van verschillende massage technieken probeer ik zoveel mogelijk blokkades in het lichaam weg te halen. Ik zorg er ook voor dat de bloedsomloop word verbeterd. Waardoor afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd.
Als u voor de eerste keer naar mij toe komt voor een Therapeutische massage, dan neem ik echt de tijd voor u. Ik ga eerst even met u bespreken wat de klachten zijn. Ik zal u ook uitleggen voor en tijdens de massage wat ik ga doen of wat ik aan het doen ben.

Voor de actuele prijzen bekijk mijn tarieven, en Maak direct een afspraak!

 

 • Zie ook wanneer mag u niet gemasseerd worden. (contra indicatie)
  Overzicht massages

 

Bindweefselmassage 

 

We weten allemaal welke functies onder andere de huid heeft. Het zit om ons lichaam heen zodat alles netjes verpakt zit in een pakketje. Het helpt om ons lichaam gezond te houden en het beschermt ons lichaam tegen veel gevaren van buitenaf. Maar er wordt heel weinig verteld over het bindweefsel. Wat is dat?
Bindweefsel doet eigenlijk wat de naam al zegt. Het verbind ons lichaam. Het zorgt ervoor dat alles netjes op zijn plaats blijft zitten, elk orgaan, elke spier enz. Kortom zonder bindweefsel zou alles als pudding in elkaar zakken. Bindweefsel bestaat eigenlijk uit allemaal kleine draadjes die als spinnenwebben alles verbinden. Bindweefsel en de huid hebben met elkaar gemeen dat het blijft ontwikkelen. De huid blijft nieuwe huidcellen aanmaken en bindweefsel blijft nieuw weefsel aanmaken. Dit is nodig om alles sterk en gezond te houden. 

Maar soms kan het bindweefsel ook overdrijven en maakt het te veel bindweefsel. Je krijgt dan te veel verklevingen op een of meerdere plekken. Hierdoor kan het nadelig werken voor de flexibiliteit van jou lichaam en het kan er ook voor zorgen dat bijvoorbeeld de doorbloeding in een bepaald gebied niet optimaal is. In dat geval moet de bindweefsel wat losser gemaakt worden. Dit doe ik door buitenste huidlaag op verschillende manieren op te rekken. Hierdoor ontstaan er kleine scheurtjes in het bindweefsel, waardoor er in dat gebied meer ruimte vrij komt. Het klinkt heftiger en pijnlijker dan het werkelijk is. Bindweefsel heeft het vermogen om zich heel snel te ontwikkelen. Dus wat rek op zijn tijd is niet erg.
 
Leuk weetje:
Bindweefsel blijft doorgaan met zichzelf ontwikkelen. Overdag ontstaan er minder verklevingen omdat we constant bewegen. Maar in de nacht liggen we stil waardoor het bindweefsel zich iets sneller kan verkleven. 
Dit is ook een van de redenen dat we in de ochtend onszelf uitrekken. We rekken als het waren ons eigen bindweefsel op. 
 
Nog een leuk weetje:
Het is ook een hele handige techniek om na een operatie te gebruiken. Het wordt ook gebruikt om een litteken beter te laten genezen. 
Als jou lichaam een open wond heeft dan wil jou lichaam die wond zo snel mogelijk dichten. Dit zodat er geen bacteriën naar binnen kunnen glippen. Maar ook zodat er geen verder bloedverlies is. Bij een klein sneewondje zal jou lichaam het bloed laten stollen, zodat er een korst ontstaat. 
Bij een grote wond na bijvoorbeeld een keizersnede of een operatie is er iets meer nodig. Uiteraard wordt het vaak netjes gedicht door een arts. Maar daarna zal het zelf moeten gaan genezen. 
Dit doet het lichaam door zo snel mogelijk lagen met elkaar te verbinden. Jou huid bestaat uit verschillende lagen. Ze zitten normaal gesproken netjes over elkaar heen. Maar die volgorde maakt het lichaam niks uit als het in de overlevingstand gaat. 
Het zal zo snel mogelijk weefsel en huidlagen met elkaar gaan verbinden. Hierdoor ontstaat er een flinke verkleving. Deze is goed te zien op het huidoppervlak, Namelijk in de vorm van een litteken. 
Met een bindweefselmassage is het mogelijk dat een wond zo netjes mogelijk geneest. Uiteraard is het wel de bedoeling dat de wond goed genoeg is genezen en sterk genoeg is om een beetje rek aan de huid aan te kunnen. Hoe langer je met een litteken rondloopt hoe lastiger het wordt. Ook is het geen garantie dat er geen tot weinig litteken te zien is. Maar de kans is wel groter dat het mooier zal genezen.  

Hotstone massage

Bij deze massage vorm wordt er gebruik gemaakt van warmte stenen. De warmte die van de stenen afkomt geeft een gevoel van klassieke. Terwijl de druk van de stenen een stretching effect heeft op de spieren. Deze combinatie zorgt ervoor. Dat de massage dieper in het spierweefsel inwerkt.
Een hotstone is goed voor mensen met:

Spierproblemen
Een slechte doorbloeding
Gewrichtsproblemen
Spanningen
Stress
Spijsverteringsproblemen
Fibromyalgie (Een chronisch pijnsyndroom wat pijn in bindweefsel en spieren veroorzaakt)
Rug en nekklachten
Aandoeningen aan de luchtwegen

Ik mag u geen hotstone massage geven in de volgende gevallen:

Diabetes
Huidontsteking
Hoge bloeddruk
Burn-out of extreme vermoeidheid
Koorts
Infectieziekte bijvoorbeeld griep en ernstige verkoudheid
Besmettelijke huidziekte
Steenpuist wegens het grote besmetting/uitbreidingsgevaar

Voor de actuele prijzen bekijk mijn tarieven, en Maak direct een afspraak!

 

  • Zie ook wanneer mag u niet gemasseerd worden. (contra indicatie)
   Overzicht massages

 

Orthomanipulatie therapie

Orthomanipulatie therapie is een zachte manuele natuur geneeswijze. Die scheefstand en blokkades van gewrichten en wervels corrigeert. Door gebruik te maken zachte van manipulaties Orthomanipulatie is eigenlijk het manipuleren van het brein. Als u bijvoorbeeld last heeft van een wervel die verschoven is uit zijn baan. Dan kunnen nog meer wervels gaan verschuiven. Het brein geeft hier opdracht toe. Omdat de schouders horizontaal moeten staan in verband met het evenwichtsgevoel. De therapeut moet er dan voor zorgen dat alle wervels weer zo goed mogelijk in de juiste rechte baan komen te staan. Dit duurt meestal een paar sessies voordat het brein is overtuigd dat de manier waarop de wervels zijn teruggezet de juiste is. Doormiddel van pendelbewegingen en lichte druk. Probeer ik noodzakelijke correcties uit te voeren. Ik noemde nou een voorbeeld. Maar zo kunnen er meer problemen worden opgelost.

Deze therapie kan zeer heilzaam zijn voor:

Scoliose
Whiplash
Schouder klachten
Verschoven wervels
Beenlengteverschil
Schouder, rug en voetklachten
Vele andere klachten van het bewegingsapparaat en interne organen

Ik mag geen Orthomanipulatie therapie bij u toepassen in de volgende gevallen:

Bij tumoren, borst en botkanker
Bij botbreuken, kneuzingen of vlak na een ongeval
Bij een ontsteking op de te behandelen plaats
Bij osteoporose of botontkalking
Bij verlamming u moet zelf kunnen gaan staan en lopen
Bij acute hernia of spit
Griepsymptomen of koorts
Intensief gebruik van cortisonen of gelijkwaardig product. Cortisonen zijn medicijnen die gebruikt worden bij ziektes als reuma, artritis en huidaandoeningen.

*Met orthomanipulatie therapie kan een heel goed resultaat behaald worden. Mocht ik na een paar sessies geen verbetering voelen dan zal ik u doorverwijzen naar een orthopedist
*Deze vorm van therapie gebruik ik in combinatie met een therapeutische massage.
Voor de actuele prijzen bekijk mijn tarieven, en Maak direct een afspraak!

 

  • Zie ook wanneer mag u niet gemasseerd worden. (contra indicatie)
   Overzicht massages

 

Triggerpoint massage

Een triggerpoint is een plaatselijke kramp in de spier. Die de spier ook in rust gespannen houdt. Ze voelen vaak aan als kleine verkrampingen of knoopjes. Bijzondere aan triggerpoints is dat ze pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u last van hoofdpijn heeft. Terwijl u een triggerpoint in een van de nekspieren heeft zitten die de pijn veroorzaakt. Triggerpoints zijn de meest voorkomende oorzaak van pijnklachten in het menselijk lichaam. Triggerpoints kunnen jarenlang aanwezig blijven. Tenzij er iets aan gedaan word.

Symptomen van Triggerpoints

Aangezichtspijn (aanvallen van heftige pijnscheuten in het gezicht)
Brandende pijn
Chronische pijn
Gevoelloosheid in handen en voeten
Gewrichtspijn
Hoofdpijn
Knakkende gewrichten
Klachten aan de knieën
Krachtverlies
Kuitkramp
Pijn in bepaalde lichaamsdelen zoals bijvoorbeeld nek, armen, benen, knieën enzovoort.
Nekklachten bij een whiplash
Stijfheid
Tinteling in handen en voeten
Verkrampingen
Vastzittende spieren

*Deze vorm van massage gebruik ik in combinatie met een therapeutische massage.

Voor de actuele prijzen bekijk mijn tarieven, en Maak direct een afspraak!

 

  • Zie ook wanneer mag u niet gemasseerd worden. (contra indicatie)
   Overzicht massages

 

Stoelmassage

Stoelmassage is inmiddels een begrip geworden voor bedrijven en organisatoren. Denk maar bijvoorbeeld aan iemand die een kantoorbaan heeft of een tandarts. Deze mensen zitten een groot deel van de dag in dezelfde houding. Dit is een enorme belasting voor het lichaam. Dan is een stoelmassage een echte uitkomst. Veel bedrijven laten om deze reden een masseur komen. Zo kan in sommige gevallen het ziekteverzuim binnen een bedrijf naar beneden worden gebracht.

Gebaseerd op de Japanse drukpuntmassage ,worden tijdens een stoelmassage het hoofd, de nek, de schouders, de armen en ook de handen gemasseerd terwijl de ontvanger in een ergonomische stoel zit. De beperkte duur van de massage en het feit dat de ontvanger de kleren aanhoudt, maken deze behandeling ideaal voor werknemers. Maar ook zie je om die redenen tegenwoordig op steeds meer evenementen een stoelmasseur staan. De stoelmassage neemt immers weinig tijd in beslag, terwijl de weldadige effecten op korte termijn vrij diepgaand kunnen zijn.

Voor de actuele prijzen bekijk mijn tarieven, en Maak direct een afspraak!

 

 • Zie ook wanneer mag u niet gemasseerd worden. (contra indicatie)
  Overzicht massages
 

Manuele lymfedrainage

Het Lymfestelsel is een prachtig ontworpen systeem. Het bestaat uit lymfevaten en lymfeklieren.

Het is erg belangrijk voor de afweer tegen ziekten en infecties. Ook helpt het mee om afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Het zorgt er ook voor dat het vochtgehalte in het lichaam in evenwicht blijft.

Met andere woorden het is een echte bodyguard als het aankomt op het beschermen van jou lichaam. Zijn de lymfeklieren in jou nek wel een gevoelig en opgezwollen?

Dan kun je er in veel gevallen vanuit gaan dat dit systeem een indringer gedetecteerd heeft en als een gek aan het vechten is om deze indringer zo snel mogelijk uit te schakelen.

Maar soms heeft zelfs deze vechter wat hulp nodig. Manuele Lymfedrainage kan gebruikt worden bij problemen in de doorstroming van het vocht door het lichaam. Denk maar aan bijvoorbeeld een vochtophoping of een onregelmatige doorstroming.

Met behulp van zachte massagetechnieken kan ik weer proberen om de doorstroming regelmatiger te laten verlopen.