Telefoonnummer

06 52 18 94 84

Email

mindy-janssen@hotmail.com

Beschikbaarheid

op afspraak

medical taping en 6D taping

Medical tape oftewel Kinesio tape is een bekend begrip in onder andere de wereld van sport. Maar ook buiten de sportwereld is deze vorm van behandelen steeds meer een begrip aan het worden.

Het kan een ondersteunde rol hebben of het kan er voor zorgen dat een bepaalde blessure sneller geneest. Het heeft daarnaast ook nog eens een pijn verlichtende werking. Dit omdat de tape ervoor kan zorgen dat de huid licht opgetild wordt. Hierdoor krijgen de spieren, aderen, De lymfevaten en zenuwen meer ruimte. Je zult in sommige gevallen vrij snel merken dat de pijn een stuk minder is geworden.

Doordat er meer ruimte is ontstaan kan de spier zich vaak iets sneller herstellen doordat de doorbloeding meer ruimte krijgt om te stromen.

Daarnaast zorgt de tape ervoor dat er meer rek aan de huid ontstaat. Dit stimuleert de bloeding maar heeft ook een gunstig effect op het bindweefsel.

Het kan overigens ook goed helpen bij vochtophopingen in bijvoorbeeld een enkel, hand of knie.


Maar wat is 6D taping?

6D tape is een vrij nieuw en nog redelijk onbekend begrip in de wereld van Medical taping.

6D tape wordt vaak gebruikt in combinatie met Medical/Kinesio tape.

Bij 6D taping ga je vaak hetzelfde te werk als bij medical taping. Er zitten alleen kleine handvaten op de tape zelf. Hierdoor kan degene waarbij de tape is aangebracht zelf met behulp van de handvaten de tape op en neer bewegen. Zo wordt de doorbloeding extra gestimuleerd. Maar dit is ook een goede manier om het bindweefsel soepel te houden en de vocht afvoer te helpen.

Dit geeft deze vorm van taping een extra toevoeging aan de behandeling met medical/Kinesio tape.

Ik maak in mijn praktijk daarom ook graag gebruik van beide methodes.